spitaluleuropean

Faceți o programare

+90 532 065 20 75

Paralizia cerebrală (PC) este o tulburare de neurodezvoltare, care se manifestă ca urmare a leziunilor cerebrale. Această condiție afectează abilitățile de bază, cum ar fi controlul muscular, coordonarea și echilibrul. Leziunile cerebrale apar de obicei în timpul sarcinii, la naștere sau în primii ani. Leziunile cerebrale ale persoanelor cu paralizie cerebrală sunt permanente și nu dispar pe tot parcursul vieții.
Paralizia cerebrală apare în copilărie sau în pruncie. Deși afectează mișcările fizice, nu afectează dezvoltarea cognitivă și emoțională. Tratamentul include reabilitare, fizioterapie, logopedie și alte abordări terapeutice, menite a îmbunătăți calitatea vieții prin diagnosticare și intervenție precoce. Sprijinul personalizat și programele educaționale pot ajuta persoanele care trăiesc cu paralizie cerebrală să își valorifice potențialul.
Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale, sărbătorită în fiecare an la 6 octombrie, își propune să sporească conștientizarea socială și atragă atenția supra vieții de zi cu zi a persoanelor care trăiesc cu paralizie cerebrală. Astăzi, nu doar evidențiază dificultățile cu care se confruntă persoanele cu paralizie cerebrală, dar încurajează și societatea să acționeze într-o manieră mai tolerantă și informată.

Comentarii (0)

Whatsapp